Att göra / To do …

Välkommen till oss i Bäckaryd!
Antikt • Allmoge • Kuriosa • Spisar & Kaminer och mycket mer.
I våra fem hus på totalt 1.500 m2 hittar du massor av antika eller bara gamla saker.
Vi har t ex ett helt hus med kaminer och spisar samt tillbehör – allt varsamt renoverat till ursprungligt skick och fullt användbart även i dagens moderna bostäder.

Här blir sagor verklighet
I Astrid Lindgrens Värld
blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet är hela tiden flytande.
Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat. Trötta efter en dag full av lek och oförglömliga möten sover ni skönt i en stuga alldeles intill parken.

Välkommen till Bolmenfisk!
Fiskrökeri med servering och butiksförsäljning.
I vår butik erbjuder vi smakupplevelser från den svenska naturen, rökt fisk, viltkött, skaldjur, hemgjorda såser. Vår servering har 40 sittplatser inomhus och 40 platser utomhus. Vi har en stor parkering med plats för bussar och större sällskap.
Serveringen erbjuder varm och kall lunch, smörgåsar – bland annat med nyrökt fisk, räkor, ostfrallor med mera.

Välkommen till oss på Lekoseum!
Vi är ett leksaksmuseum
som har något att erbjuda både barn och vuxna. Följ med på en resa genom svensk leksakshistoria.
Se hur färg och form har använts för att stimulera barns lek och fantasi. Hos oss finns det också rum för lek med dagens leksaker och spel.

Alltid kvalitetsgodis till lågpris!
Butiken är öppen alla dagar i veckan.

Där säljer vi kvalitetsgodis från alla stora leverantörer i Sverige. I och med vår stora volym kan vi hålla priserna nere och har alltid ett mycket lågt pris på vårt godis.
I butiken finns alltid över 600 sorters godis plus ett stort utbud av läsk och snacks m. m. I butiken kan du lugnt plocka ihop din egen påse samtidigt som du kan se vår produktion av toppar i fabriken.

Välkommen till Halmstad Äventyrsland!
Välkommen till en heldag fylld med äventyr och roligheter!

Hos oss finner du dinosauriepark, vattenland, karuseller, piratland, sagoland, miniland m. m. Varje dag har vi häftiga shower och stunts som utförs av professionella aktörer.
Varva lek och nöje med glass, godis, popcorn, hamburgare, läsk, korv, slush och annat gott eller varför inte äta god mat i vår stora vilda västern restaurang?
Detta är hela familjens nöjespark i Halmstad!

Planera en djurkul dag
I Skånes Djurpark som är världens största djurpark med nordiska djur
är ingen dag den andra lik. Djuren är sköna individer och att möta dem i vacker natur ger härliga och oförglömliga minnen. Genom att följa dagens expeditioner och program får du tips om hur du får ut maximalt av din vistelse på Skånes Djurpark.
Välkommen! Och mycket nöje!

Välkommen till Smålandet
Här kör du in med din egen bil eller åker tåg in till ett stort älghägn och en bisondal.

Längs en 3 km slingrande skogsväg får du uppleva skogens konung och de amerikanska bufflarna på mycket nära håll!
Smålandets Gård har anor från 1700-talet, med en naturskön omgivning. Här kan du njuta av en nygräddad våffla, smaka älg- eller bisonkött från Restaurang Älgtornet, medan barnen leker med gårdens getter.

Sagomuseet Ljungby
Vi har en stor verksamhet riktad både till allmänheten och till skolor.

Det är Berättarnätet Kronoberg som bedriver verksamheten Sagobygden. Varje år arrangerar vi Ljungby berättarfestival, där ett 50-tal berättare från hela världen delar med sig av sina bästa berättelser.
Vi vill sprida kunskap om folkdiktens sagor och sägner samtidigt som vi strävar efter att lyfta fram människors egna berättelser i dagens samhälle.
Vi fungerar också som ett kontaktnät mellan människor som är intresserade av berättande.

Stockhultgårdens Tebod ligger vackert i en glänta i skogen. Den slingrande vägen dit kantas av bokträd. Inne i det gamla gårdshuset från 1856 välkomnas ni av en härlig doft av te. Längre in finns affärsdisken där det säljs te i lösvikt, tetillbehör och presentartiklar. Vi har mer än 160 olika slags te. I de övriga delarna av huset har vi caféservering i trevlig gammeldags stil med utställning av många olika tekannor.